A Google alap-algoritmus frissítést hajtott végre – Jó tartalommal javultak a helyezések!

0
145
A Google alap-algoritmus frissítést hajtott végre - Jó tartalommal javultak a helyezések!
A Google alap-algoritmus frissítést hajtott végre - Jó tartalommal javultak a helyezések!

Komoly Google Core algoritmus-frissítés történhetett a Google háza táján. A változásokat külföldi és hazai oldalakon is érzékelték, a Google sok konkrétumot mondjuk nem árult el.

Úgy tűnik az alapalgoritmusán módosíthatott a Google, legalábbis ezt a gyanút ébreszti bennünk, hogy a találati listák komoly mértékben változtak. Egy magyar fórumos hozzászólás szerint, volt akinek 100 helyet javított egy oldala, mindezt egy hétvége alatt. Kizárt, hogy ne egy nagyobb módosítás álljon a dolog hátterében.

A mozgások ráadásul több napon át tartottak, a jelentések pedig a világ számos pontjáról érkeztek, így globális szinten történő változásról beszélhetünk.

Természetesen John Mueller, a Google szóvivője rögtön kérdések tömkelegét kapta, ugyanakkor leginkább kitérő válaszokkal szolgált. Elmondta, hogy a Google éves szinten több változást is végrehajt, sokszor ezeket nem is jelenti be. Ezen változtatások mennyisége 365 nap alatt akár a többezres nagyság rendet is elérheti.

Később a Twitteren hozzátette, hogy a hétvégén nem történt semmi olyan dolog, ami különleges volna, így bejelentésre sincs szükség. Csak a szokásos. – A találati lista módosulása azonban mást sejtett.

Vélhetően nem a Pingvin algoritmusban történt változás. Habár a Google jelezte, hogy erre számíthatunk, ugyanakkor úgy informáltak, hogy erről mindenképpen tájékoztatnak majd.

Ha ebből indulunk ki, akkor a hétvégi frissítés semmiképpen nem a Pingvin algoritmust érinti. Más kérdés, hogy jó néhányan beszámoltak arról, hogy a változást követően néhány a Pingvin által korábban büntetett oldalról eltűnt a büntetés. Persze lehet, hogy ennek a hátterében más áll és az adott oldalak minősége javult annyit, hogy a büntetés levette a Google.

Emiatt talán joggal feltételezhetjük, hogy a Fantom algoritmus, az alap-algoritmus esetében történt módosítás. Glenn Gabe közzé is tett egy képet, amely ezt a feltételezést erősíti. Több olyan képernyőmentést mutatott, amelyeken olyan oldalak láthatóak, amiket a mostani és korábbi algoritmusfrissítések is érintettek.

Glenn Gabe mérései a hétvégi algoritmus frissítéssel kapcsolatban.
Glenn Gabe mérései a hétvégi algoritmus frissítéssel kapcsolatban.

A számokból jól látszik, hogy az adott oldalakat a mostani mellett a 2015 novemberében történt változás is érintette. Akkor pedig tudjuk, hogy a Fantom algoritmus hármas verziója futott le. Ezt szokás minőségi algoritmusnak is nevezni. Ekkor a Google elismerte, hogy az alapalgoritmus módosult és a minőségi tartalom került előtérbe.

Az adatok alapján vélhetően most is valami hasonló történt, hiszen a rangsorolásban is változások álltak be. Többen is arról számoltak be, hogy az erős minőséggel és jó tartalommal rendelkező oldalaik helyezése nagyobb mértékben is változott. Ez pedig nem csak külföldön, hanem a hazai fronton is érzékelhető volt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here