Újra zuhantak a helyezések, a Google nem kommentálta az eseményeket!

0
135
Újra zuhantak a helyezések, a Google nem kommentálta az eseményeket!
Újra zuhantak a helyezések, a Google nem kommentálta az eseményeket!.

Nyári algoritmus-frissítés jeleit tapasztalták a felhasználók. A Google nem kommentálta a dolgot, de könnyen lehet, hogy valóban történt valami.

Az esetleges algoritmus-frissítésről, pontosabban annak jeleiről a Seroundtable számolt be. Az oldalra érdemes odafigyelni, ezt több hazai SEO szakember is így gondolja. Nem hiába! A Seroundtable főszerkesztője ugyanis napi szintén követi a SEO történéseket, és fáradhatatlan böngészi a különféle fórumokat, és friss híreket, infómorzsákat.

Ezek alapján meglehetősen pontosan szoktak az oldalon beszámolni az algoritmus-frissítésekről. Az ottani főszerkesztő ezeket néha jobban észleli, mint egy-egy erre a célra létrehozott automata figyelő.

A Serondtable arról számolt be, hogy a legnagyobb Google Webmester fórumon több bejelentés és hozzászólás is történt, amelyekben jobbára az oldalakon történő organikus forgalom visszaesésről számolnak be.

Ez még önmagában nem is volna rendbontó, hiszen napi szintén érkeznek ilyen hozzászólások az említett fórumon. Ugyanakkor ez alkalommal kifejezetten sok hozzászólás történt ez ügyben, így mindenképpen átlagon felülinek nevezhető.

Ráadásul ezzel együtt egy másik Webmester fórumon, amely a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű oldala, szintén hasonló észrevételekről számoltak be a tagok.

Az okok nem tisztázottak, a Google természetesen nem reagált. A szakemberek pedig arra gyanakodnak, hogy a Panda algoritmussal történhetett valami a háttérben, bár egyesek úgy vélik, hogy a Pingvin algoritmus tesztelése okozhatja a számok változását.

Az ite.hu beszámolója szerint ők nem észlelték az organikus forgalom visszaesését, így itthon nem biztos, hogy észlelhető volt az algoritmus-frissítés. Igaz gyorsan hozzá kell tenni, hogy az elmúlt időszakban amikor nem történt jelentősebb algoritmus-frissítés, akkor azt globálisan nem is igazán lehetett megérezni. A sok apró változás világ szinten mondhatni észrevétlen tud maradni.

Korábban jellemző tendencia volt, hogy az algoritmus-frissítések vagy a büntetések egy-egy dátumhoz kötődtek. Ez azonban mára már nem megszokott, a változásokat sokkal nehezebb így észlelni.

Ezzel együtt a hírhez kapcsolódó információ lehet, hogy Gary Illés, a Google szóvivője egy ausztrál konferencián arról számolt be, hogy a Panda algoritmus még mindig aktív, és habár lassan, de frissül. Benne van a pakliban, hogy a szakemberek ezt észlelték az elmúlt időszakban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here