Ritka nyelv-specifikus, és PBN link alapú Google algoritmus frissítés történt

0
1771
Ritka nyelv-specifikus, és PBN link alapú Google algoritmus frissítés történt
Ritka nyelv-specifikus, és PBN link alapú Google algoritmus frissítés történt.

Úgy tűnik, hogy az elmúlt napokban komoly algoritmusfrissítés történt a Google háza táján. Hivatalos bejelentés ugyan nem történt, de az algoritmusfigyelő eszközök és szakemberek is erre gyanakodnak.

A Google az elmúlt hetekben több érdekességgel is szolgált. Az egyik hírünk Japánból való, ahol úgy tűnik, hogy egy nyelvspecifikus algoritmusfrissítést hajtottak végre. A keresőóriásra az ilyen lépések eddig egyáltalán nem voltak jellemzőek. A mostani módosítás viszont minden jel szerint valóban csak a szigetországban történt meg, kizárólag a japán kereséseket érintette.

Minderről a Google a hivatalos japán blogoldalán is beszámolt. Az ottani leírás szerint arról van szó, hogy változtattak és továbbalakították a minőséget értékelő algoritmusokat. Ennek fényében pedig azok a weboldalak, amelyek az új algoritmus értékelése szerint gyengébbnek bizonyultak, azokat hátrébb sorolták.

Mindettől függetlenül meglehetősen ritkának számít, hogy a Google csak területileg hajt végre módosítást a rangsorolási algoritmusban. Kazushi Nagayama, a Google japán csapatának tagja viszont megerősítette, hogy a változás lokálisan, csak a japán kereséseket érintette.

Érdekes ez azért is, mert Gary Illyés nem régiben pont úgy nyilatkozott, hogy a cég elsősorban arra törekszik, hogy a módosítások minden nyelven és minden országban egyszerre fussanak le.

Ettől függetlenül ezt a Japánban történt nyelvspecifikus algoritmus-módosítást nevezhetjük egyedi esetnek, mintsem tendenciának.

Algoritmus-módosítás történt a PBN linkeket érintően is?

A feltételezések szerint a Google az elmúlt hetekben egy másik algoritmusfrissítést is végre hajtott. A szóbeszéd szerint ez a változás a linkspamet érinthette, esetleg a Privát Blog Hálózatokkal lehet kapcsolatos.

Link alapú Google algoritmus frissítés észlelés a SEO eszközökben.
Link alapú Google algoritmus frissítés észlelés a SEO eszközökben.

A frissítést az algoritmusifigyelő eszközök is észlelték, sőt a black hat fórumokon is lehetett találkozni bejegyzésekkel, amelyekben többen is arra panaszkodtak, hogy a korábban alkalmazott taktikák nem úgy működnek, mint a frissítést megelőzően.

Barry Schwartz szerint szinte biztos, hogy a végrehajtott algoritmusfrissítés a linkekhez köthető, sőt Schwartz úgy véli, hogy kiemelten a linkspamekkel kapcsolatos.

Egyetlen dolog nem világos csupán. Mindez a Pingvin algoritmus része vagy egy ettől függetlenül, teljesen új dologról van szó?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here