Gary Illyes: A legjobb keresőoptimalizáló nem követi mindenben a Google-t!

0
1286
Gary Illyes: A legjobb keresőoptimalizáló nem követi mindenben a Google-t!
Gary Illyes: A legjobb keresőoptimalizáló nem követi mindenben a Google-t!

A legjobb keresőoptimalizáló nem követ mindenben bennünket! – Nagyon érdekes nyilatkozat és történet érkezett a Google háza tájáról. A keresőóriás ugyanis elismerte, hogy valóban nem kell mindenben 100%-osan követni azt, amit mondanak. Néha ugyanis ők is tévedhetnek.

A történet Gary Illyes-hez, a Google szóvivőjéhez köthető. Illés a Twitteren kapott egy kérdést a link elutasítással (disavow) kapcsolatban, amire készségesen válaszolt is. A beszélgetésbe viszont egy SEO szakértő is bekapcsolódott, aki mélyebben belement a részletekbe. Egy ponton Gary Illés időt kért, hogy ellenőrizze a pontos helyzetet. Végül bevallotta, hogy megesik, hogy ő is téved.

Gary Illés Twitter válasza!
Gary Illés Twitter válasza!

Később aztán Gary Illés bővebben is kifejtette, hogy mire gondol.

Ha valaki egyetért a Google-lel, az nem jelenti, hogy jó keresőoptimalizáló. Megesik, hogy tévedek, így megkérdőjelezhető, amit mondok. Ez persze engem is arra késztet, hogy néha újragondoljam, amit mondtam.

Nagyon meglepőnek tűnhet ez egy szóvivő részéről. Másik oldalról viszont teljesen érthető. Gondolj csak bele, ma már egyetlen ember sincs a világon, aki képes átlátni teljes egészében a Google működését. Az alapelvekkel persze tisztában vannak, de ez bőven nem minden. Másrészről pedig vannak dolgok, amiket nem is mondhatnak el.

Persze ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül kell hagyni, amit a Google szóvivői mondanak. De érdemes a keresőoptimalizálás során akár fenntartásokkal kezelni ezeket, akár a saját tapasztalatainkat felhasználva végezni a munkát.

Ott van például egy korábbi Google nyilatkozott, mely szerint a rangsorolásban a kimenő linkeknek nincs szerepük. Nos ezt később pont a SEO szakértők tudták tapasztalataikkal megcáfolni. De a 302-es átirányításokkal kapcsolatban is voltak olyan dolgok a Google részéről, amelyek megkérdőjelezhetőnek számítottak.

Felidézhetjük John Mueller, a Google másik szóvivőjének szavait is, aki azt mondta, hogy linkek nélkül is lehet jó eredményt elérni. Ha foglalkozol keresőoptimalizálással, akkor tudod, hogy ezt koránt sincs így. Akkora verseny van, hogy linkek nélkül tartósan biztosan nem lehet komoly eredményeket elérni.

A tanulság annyi lehet, hogy érdemes odafigyelni a Google szóvivők szavaira, de nem szabad minden kérdés nélkül elfogadni és követni. Néha talán érdemes a határokat feszegetni, persze a Google irányelveit ekkor sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen annak ha nem is azonnal, de meglesznek a következményei.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here