A régi Search Console felület mégsem szűnik meg márciusban

0
950
A régi Search Console felület márciusban mégsem szűnik meg!
A régi Search Console felület márciusban mégsem szűnik meg!

John Mueller a mai nap folyamán kapott egy kérdést a régi Search Console felülettel kapcsolatban. Eddig olyan hírek érkeztek, hogy a régi felület 2019. márciusában meg fog szűnni, és ezzel párhuzamosan minden olyan funkció is, amit még mindig csak ezen a felületen tudunk használni. – Mueller ezt most cáfolta!

A régi és új Search Console felülettel kapcsolatos eddigi hírek összefoglalva az alábbiak:

Új Search Console felület (funkciók hozzáadása)

 • A feltérképezési hibák átkerülnek az indexelési lefedettség eszközbe. Így könnyebben meg lehet találni egy hibát, ha valamilyen forgalom, vagy helyezés változás történik.
 • Bekerülnek az oldaltérkép adatok az indexelési lefedettség eszközbe. Könnyebb lesz figyelemmel kísérni a beküldött URL-eket.
 • Bővül az URL ellenőrző eszköz funkcióinak listája. Most már nem csak felülvizsgálatot kérhetünk az eszközzel, hanem megjelennek a HTTP-fejléc, és erőforrás adatok, valamint a JavaScript konzol naplója.
 • A felhasználók kezelésének lehetősége bekerül a Beállítások menüpont alá. Ez helyettesíti a régi Search Console felhasználó kezelő funkcióját.

Régi Search Console felület (funkciók eltávolítása)

 • Régi feltérképezési hibák jelentése: Ez kerül át a lefedettség eszközbe, így nincs szükség a régi jelentésre.
 • Eltávolításra kerül a régi feltérképezési hibák jelentés API-ja, jelenleg nincs helyettesítő megoldás.
 • HTML javaslatok eszköz is módosul: Az eszköz nem fog figyelmeztetni a rövid, és a dupla TITLE hibák miatt.
 • Tulajdonok csoportosítása készletekbe opció is meg fog szűnni, mert a Google szerint ezt nagyon kevesen használják.
 • Android-alkalmazások: Ez a funkció eltávolításra kerül, mivel a megfelelő funkciók többsége a Firebase konzolra került.
 • Blokkolt erőforrások: Ez az önálló rész eltávolításra kerül, mivel a blokkolt erőforrások most megtalálhatók az URL ellenőrző eszközben.
 • Strukturált adatok jelentés: A strukturált adattípusok, amelyek nem támogatottak a bővített kivonatok esetében, már nem jelennek meg a Keresési konzolban.

Eddig olyan hírek érkeztek, hogy a régi Search Console felület véglegesen megszűnik 2019. márciusában, viszont ezt a hírt John Mueller a mai nap cáfolta egy Twitter bejegyzésben. A változásokról a Google központi webmester blogjában is olvashattok.

John Mueller Twitter üzenetben cáfolta, hogy megszűnik a régi Search Console felület.
John Mueller Twitter üzenetben cáfolta, hogy megszűnik a régi Search Console felület.

Mueller elmondta, hogy azok a pletykák nem igazak, amik arról szólnak, hogy a régi Webmester eszközök, Search Console felület nem lesz elérhető.

Annyi fog történni, hogy azt veheted észre, hogy egyes régi funkciók nem fognak működni, és hogy néhány ilyen régi eszköz nem lesz semmivel helyettesítve.

Természetesen az új Google Search Console folyamatosan fejlesztve lesz, és egymás után érkeznek majd az új funkciók erre a felületre.

A fejlesztéseknek személy szerint örülünk, csak egy kicsit nehéz hozzászokni egy ekkora kaliberű fejlesztéssel járó változáshullámhoz. Nektek hiányzik valamilyen régi funkció az új  felületről, amit használtatok is?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here