WordPress weboldalkészítés vagy egyedi programozás

//WordPress weboldalkészítés vagy egyedi programozás
  • WordPress weboldalkészítés vagy egyedi programozás

A kisvállalkozások életében is eljön az az időszak amikor weboldal fejlesztést terveznek. A fejlesztésnek számos oka lehet, például ha elavult technikával készült a weblap, vagy egyáltalán arculatváltásra van szükség változtatni kell. Hogyan is fogjunk hozzá?

Van valami elképzelésünk és elkezdünk árajánlatokat begyűjteni. Azért valljuk be őszintén sok esetben miután megvannak a begyűjtött ajánlatok leülünk és megnézzük melyik a legolcsóbb. Természetesen az ár az egyik legfontosabb tényező, de azért járjunk utána a lehetőségeknek, mérlegeljük a mögöttes tartalmat, hiszen a honlap készítő cégek számos megoldásokat kínálnak az ügyfelek részére.

WordPress honlap: Kis lépés a cégnek, de hatalmas ugrás a profitnak

A napokba esett meg velünk, hogy egyik ügyfelünk nem tudta eldönteni mit kellene tennie induló vállalkozása, honlap kérdése ügyében. Kevés pénzből egyedi dizájnú és fejlesztésű honlap volt a cél. De van-e más költséghatékony megoldás ugyanerre a problémára?

Egyedi fejlesztésű weboldalak kis költségvetésből

A honlap készítő cégnek felvázoljuk elképzeléseinket, egyedi ötleteinket és erre kapunk általában egy borsos árajánlatot. Nos ez nem azért van mert ők hatalmas haszonkulccsal dolgoznak, hanem mert a fejlesztéshez rengeteg befektetett szakmunka és technikai háttér szükséges, amit persze meg kell fizetni. Amennyiben ilyen megoldást szeretnénk választani online jelenlétünk ápolására érdemes komoly stratégiai tervet készíteni és egy kalkulációt hogy mennyi idő alatt térül meg a befektetés. Ha elkészült a szép új egyedi weboldalunk, azzal még sajnos nem tudunk pénzt keresni, ahhoz hogy bevételt tudjon termelni látogatókat kell szerezni, ez pedig újabb kiadásként terheli az amúgy is szűkös költségvetést.

Weboldalak sablonos módszerrel

Manapság a legtöbb kisvállalkozásnál kisebb összeg áll rendelkezésre, amit weboldal fejlesztésre tud fordítani. Ezért a drága megoldások helyett lehet költségtakarékosabb megoldásokat találni ezek pedig a portál rendszerek, legismertebbek pl: WordPress, Drupal, Joomla. A szakmán belül megoszlanak a vélemények, hogy melyik rendszer a jobb, melyiket érdemes használni.

A WordPress-t bátran tudom ajánlani bárki számára, hiszen a könnyű használhatóságra, fejleszthetőségre, esztétikára és a webes szabványok betartására fektet hangsúlyt. Ezért a cég által elkészített honlapra a továbbiakban mi is tudunk új cikkeket, híreket publikálni. A fejleszthetőségnek köszönhetően, ha új igényünk merül fel az is megoldható a rendszerrel. Számos kinézet közül tudunk választani amivel megvalósítható az egyedi kinézet. A webes szabványoknak megfelelőség nagyban megkönnyíti a keresőoptimalizálási folyamatokat. Valamint nem utolsó sorban folyamatos fejlesztik és tökéletesítik ezeket a rendszereket és ami a legfontosabb nem a mi költségünkön. A megspórolt pénzt máris költhetjük különböző látogatószerző módszerek (keresőoptimalizálás (SEO), AdWords és Facebook hirdetés stb.) alkalmazására, hiszen a látogató hozza a bevételt.

Természetesen nem az egyik mellett, illetve ellen szól a bejegyzés, hiszen bármelyik módszer jó a lehetőségeknek csak a pénztárcánk szab határt, valamint ha tényleg annyira különleges az igény amit egy portál rendszer már nem tud megoldani. Főként kisebb büdzsé esetén, azért ajánlott a honlap fejlesztés mellett a látogatószerzés költségét is számításba venni, hogy még belefér e a keretbe. Egy olcsóbb weboldallal is lehet nagyon jó eredményeket elérni.

Az egyedi és sablonos WordPress weboldalkészítés eljárásokról eltérőek a szakemberek véleményei. A kisvállalkozások életében talán a költséghatékony bevételt növelő webes jelenlét a legjobb opció, valamint ha a Fehér Ház is portál rendszert használ talán cégünk számára is megfelelő lehet ez a fajta megoldás.

By |2017-02-27T14:14:46+00:002013. június. 18.|Categories: Honlapkészítés|Tags: |0 Comments

About the Author:

Helló! Sipos Csaba vagyok! Tanácsadóként dolgozom a SIBA Tech!-nél. Keresőoptimalizálással foglalkozom 2006-óta. Szakterületem a WordPress optimalizálás és SEO elemzések. Ha segítségre lenne szükséged keress!

Leave A Comment