A weboldal hozzászólások befolyásolják a Google helyezéseket? – Megtudtuk a választ!

0
137
A weboldal hozzászólások befolyásolják a Google helyezéseket?
A weboldal hozzászólások befolyásolják a Google helyezéseket?

Az elmúlt időszakban többször is szóba került a Google részéről, hogy a felhasználó hozzászólások igenis rangsorolási tényezőként tarthatóak számon.

Októberben Gary Illés, a Google szóvivője tett egy nyilatkozatot, amelyben úgy fogalmazott, hogy a cikkek végén, esetleg a termékoldalon alján található felhasználói hozzászólások igen fontosak a Google szemszögéből. Minderre a PubCon konferencián tért ki a szakember.

Elmondása szerint a Google felhasználja a hozzászólásokat, annak segítségével értékeli a felhasználók elköteleződését. Ha sok a hozzászólás a felhasználói élmény is jobb!

Ugyan Gary Illés konkrétan nem mondta ki, de ezek alapján joggal feltételezhetjük, hogy a felhasználói hozzászólások akár rangsorolási tényezőként is jelen lehetnek. Ha a Google ezek alapján méri az elköteleződés mértékét, akkor mindenképpen ez a logikus. Fontos dolog lehet ez, így a keresőoptimalizálás során mindenképpen érdemes lehet észben tartani.

A kérdés eddig is gyakran felmerült: a Google miképpen képes mérni a felhasználói élményt, és az egyes userek elköteleződését egy weboldalnál. A választ pedig voltaképpen Gary Illés meg is adta. A Google figyeli a hozzászólásokat, és ez alapján tudja mindezt megítélni.

Logikus. Hiszen ha egy cikk sok hozzászólást kap, ráadásul ezek igényes és hasznos megnyilvánulások, a számuk pedig az idő előrehaladásával csak növekszik, akkor valóban jel lehet azzal kapcsolatban, hogy az oldal értékes és hasznos lehet a felhasználók számára. A kérdés ezek után már csak az, hogy ez az egész mekkora súlyt képvisel, mekkora értéket társít hozzá a Google?

Egy októberi hangout-on John Mueller beszélt erről. A szakember úgy fogalmazott, hogy a Google igyekszik egységesen, egészében vizsgálni a weboldalakat. Ennek okán a szabály az, hogy ha az oldaltulajdonosa engedélyezi a hozzászólásokat, akkor azok a tartalom részét képezik.

Ennek okán fontos megjegyezni, hogy ha van egy jó minőségű cikk, de a hozzászólások inkább gyengék, akkor az megzavarhatja a keresőmotorokat. Ezzel így érdemes lehet óvatosan bánni.

A nyilatkozatokat figyelembe véve tehát kijelenthetjük, hogy a Google igenis fontosnak tartja a hozzászólásokat, hiszen úgy tekint rá, mint a tartalom szerves részére. Így ha az oldalunkra sok hozzászólás érkezik érdemes lehet azok minőségét is figyelembe venni. Adott esetben pedig engedélyezni vagy eltüntetni őket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here