Megtudtuk, hogy mennyit számít az oldalstruktúra a helyezésekben!

0
367
John Mueller elmondta mennyit számít a weboldal struktúra a rangsorolásban.
John Mueller elmondta mennyit számít a weboldal struktúra a rangsorolásban.

Izgalmas, friss és fontos dolog látott napvilágot a Panda-algoritmus kapcsán. Kiderült, hogy az oldalstruktúra igenis kihat arra, hogy milyen helyezést ér el oldalunk a keresőben.

Azt pontosan tudjuk, hogy a Panda-algoritmus milyen nagyon fontos keresőoptimalizálási szempontból. Az algoritmus maga a minőséget figyeli, a Google ennek segítségével rangsorolja az oldalakat. Az, hogy oldalunk milyen értéket képvisel a Google szemében, a Panda-algoritmus segítségével alakul ki.

Ezért is nagyon fontos, amikor újabb információk látnak napvilágot az algoritmussal kapcsolatban. Ez egyébként sem számít mindennapinak, hiszen a Panda-algoritmus működése azért bőven nevezhető rejtélyesnek.

Így amikor újabb és újabb információk látnak napvilágot az algoritmus kapcsán, azt mindig jó néven vesszük. Pláne ha ezek az információk nagy fontossággal bírnak, mint ahogy azt most történt.

John Mueller, a Google szóvivője a webmesterek számára tartott egy videókonferenciát, amelyen a következő kérdést is feltették neki:

A Panda algoritmus figyelembe veszi az oldalstruktúráját? Ezt is értékeli vagy ez a dolog nem számít és nem járnak érte Panda-pontok?

John Mueller persze azért erre sem adott teljesen egyértelmű választ, de ezt nem is vártuk. Erre nem volt még példa. A következőt nyilatkozta:

Ha az oldal egészénél olyan problémákat észlelünk, amelyekről úgy hisszük, hogy az oldal minőségre is kihatással vannak, akkor azt figyelembe vesszük a Panda-algoritmus esetén. Ergo, ha a kategóriaoldalaid rosszak és esetleg van rá mód, hogy javíts rajtuk, akkor ez olyan dolog, amivel én foglalkoznék.

Ezzel tehát elkönyvelhetjük, hogy a Google bizony az oldalstruktúráját is figyelembe veszi, hogy ha az esetleg nagyon ront az oldal minőségén. Ez azt jelenti, hogy a Panda-algoritmus negatív szignált oszt érte, aminek eredményeként az oldal rangsorolása rosszabbul alakulhat.

Így tehát nem csak a belső linkelés számít, hanem az oldalstruktúra is fontos. Ez akár jó helyezést, vagy rossz helyezést is érhet oldalad számára. Ezek alapján tehát kijelenthetjük, hogy egy átlagos oldalstruktúra nem okozhat gondot, de egy rosszul felépített oldalnál előfordulhatnak negatívumok.

A jól felépített és átgondolt oldalstruktúra tehát elengedhetetlen és befolyásolja az oldalunk minőségét. Érdemes erre is figyelmet fordítani.

John Muellernek köszönhetően pedig újabb információval gyarapodtunk a rangsorolási tényezőket illetően.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here